top of page

KANIVE RESORT

This resort, nestled in the sacred hill town of Sringeri, is designed to offer a serene and immersive experience in nature. Guests will have the opportunity to indulge in a plant-based diet, rooted in traditional cooking methods.

 

The architecture of the project has been thoughtfully crafted to complement this vision of harmony with nature. Surrounded by lush plantations, the resort boasts breathtaking views that add to its tranquil and picturesque ambiance. The central focal point of the resort is a versatile common area, resembling a bud, from which several cottage units extend like petals.

 

To maintain the resort's connection with nature, we have opted for a material palette that reflects its organic surroundings. A stone plinth provides a sturdy foundation, while the walls are made of earthen materials, both externally plastered with lime and internally finished with mud. The roofing system is composed of bamboo, providing a sustainable and self-supporting structure.

 

In addition to this, the layout of the cottages has been carefully planned to encourage interaction among guests, fostering a sense of community reminiscent of traditional living arrangements.

 

Overall, this resort in Sringeri offers a truly immersive experience, blending the serenity of nature with a holistic approach to well-being.

5.jpg
bottom of page